dilluns, 23 d’abril de 2012

Benimaclet t'estime, el 5 de maigDissabte, 5 de maig, és enguany el dia escollit per a celebrar la jornada principal de Benimaclet t’estime, la trobada que, com es va destacar l’any passat, vol ser una declaració d’amor a Benimaclet, però també a la València que viu i batega en entitats veïnals que treballen per defensar la convivència, la participació ciutadana i l’estima a la llengua i la cultura pròpia. Benimaclet t’estime pretén ser un bon reflex de la València oculta, la València que sobreviu sota la màrfega de balafiament que la cobreix, una València rebel, alegre i crítica, que construeix alternatives, que vol recuperar els espais públics per al seu veïnat, que combat la intolerància amb la convivència diària i que se sent orgullosa de la seua llengua i del seu patrimoni històric, natural i cultural.

Benimaclet t’estime tindrà el seu inici a les 11:00 h al marc incomparable de la Plaça de Benimaclet, emblema i testimoni del que va ser l’antic llogaret de l’horta i actual barri de la ciutat i des d’on eixirà la cercavila als sons de la colla de tabal i dolçaina Estrela Roja. A continuació hi haurà la fira d’entitats cíviques i veïnals, partides de pilota valenciana i jocs infantils per als més menuts, tot amenitzat per la banda del Centre Instructiu i Musical de Benimaclet, entitat centenària i un dels motors culturals bàsics de Benimaclet. Seguirà el taller de danses tradicionals dirigit per Anna Codonyer i l’actuació dels prestigiosos titellaires Lluerna Teatre, per acabar aquesta primera part amb el dinar de germanor amb paella popular.Ja a la vesprada, des de les 16:00 h, la mateixa plaça serà escenari de la III Fira de la Música de Benimaclet, què, com en anteriors edicions, serà una trobada oberta de músics i cantants, però també de productors, promotors, programadors i mitjans de comunicació: un fòrum obert d’intercanvi dins el món de la música en valencià, però sense renunciar al component lúdic i proporcionant a la música un embolcall divertit, de festa popular de poble. Com a les edicions anteriors, la III Fira de la Música de Benimaclet comptarà amb el suport del COM (el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià), d’importants productores i promotores del país i d’una nombrosa representació de músics i cantants que no volen perdre’s aquesta trobada singular. Hi hauran breus actuacions a l’entaulat en format acústic o semi-acústic combinades amb entrevistes o presentacions divulgatives i promocionals, mostra de música en valencià i tot allò que puga contribuir a la difusió de la cultura musical valenciana.

A les 19:00 h es donarà pas al grup de ball tradicional Ballàgora, integrat per músics de reconegut prestigi dins el nostre panorama musical i què, procedents de diverses formacions i estils, s’han reunit en aquesta formació per a, sense dubte, fer un bon enrenou. La jornada conclourà amb sopar de pa i porta, sempre a la Plaça de Benimaclet.

(Versió per descarregar ací)1 comentari:

  1. Gràcies a tots els que treballeu per Benimaclet i feu que siga un barri meravellós. Com diria Manolito Gafotas "el mejor barrio del mundo mundial".
    Benimaclet, jo també t'estime.

    ResponElimina