dijous, 11 d’abril de 2013

Fora símbols feixistes de Benimaclet. Acte organitzat pel Col·lectiu Corbella

El proper diumenge dia 14 d'abril el col·lectiu Corbella de Benimaclet ha organitzat un acte d'arreplegada de signatures per tal de reclamar l'eliminació dels símbols feixistes al nostre barri, d'acord amb la Llei de la Memòria Històrica.
L'arreplegada de signatures es farà enfront de la caserna de la Guàrdia Civil a les 12 h.

Us adjuntem el Manifest FORA SIMBOLS FEIXISTES DE BENIMACLET


 Avui, 14 d'abril, es compleixen 82 anys de la proclamació de la II República, règim que va ser enderrocat com a conseqüència del colp d'estat liderat per Franco i altres caps militars el 18 de juliol de 1936.

La rebel·lió militar contra el règim legítim de la II República no solament va portar l'inici d'una guerra civil que va provocar com a conseqüència directa l'exili i la mort de milers de republicans, els cadàvers dels quals encara omplen les cunetes de les carreteres i les fosses comunes dels cementeris. De la victòria dels rebels va sorgir un règim polític feixista i autoritari sòlidament assentat en el militarisme i en el nacionalcatolicisme, les conseqüències del qual encara patim avui dia.

Que el militarisme feixista i el nacionalcatolicisme han perviscut fins als nostres dies ho demostren les amenaces d'intervenció que els caps militars profereixen constantment contra el procés independentista impulsat després de la manifestació de l'última Diada celebrada a Barcelona, o la influència que encara desplega l'Església Catòlica a tots els nivells (com queda demostrat pels injustificables privilegis fiscals que té reconeguts o pel fet que l'actual ministre de l'interior i responsable de les forces d'ordre públic siga un destacat membre del Opus Dei). Però és que a més, el dictador va morir en el seu llit i per açò ho va poder deixar tot, com és ben sabut, atado y bien atado. I ens va deixar una triple herència que encara no ens hem llevat de damunt: -en primer lloc, va nomenar a un Borbó com el seu successor, i per aqueixa raó encara tenim a aqueix mateix Borbó com a cap d'estat que ha ocupat la seua vida en les caceres d'elefants, cortesanes i coristes i en l'enriquiment personal i de la seua família; -en segon lloc, va deixar una dreta autoritària i reaccionària que s'ha perpetuat com a classe política en el Partit Popular, partit que en aconseguir el poder es mostra sempre i per tot arreu com a fidel custodi de l'herència ideològica del franquisme i que no per casualitat va tenir com a president d'honor fins a la seua mort (per cert, també en el seu llit) a un altre insigne feixista com Manuel Fraga; -i en tercer lloc, es va encarregar de fer visible i de glorificar el seu règim polític mitjançant el desplegament de símbols i emblemes feixistes per tots els racons del nostre territori, simbologia que s'encarrega de recordar-nos permanentment l'herència franquista.

Un d'aquests símbols el tenim ací davant, en el carrer Tirig de Benimaclet, en un lloc destacat de la caserna de la Guàrdia Civil. Es tracta de l'escut que representa al règim de Franco. Per a evitar la presència de la simbologia feixista en el nostre barri s'ha constituït el col·lectiu CORBELLA, sigles de la Coordinadora Oberta i Republicana de Benimaclet per a l'Estratègia i la lluita Antifeixista, col·lectiu obert a tots els veïns de Benimaclet i que té com a objectiu segar qualsevol brot o manifestació de caràcter feixista que aparega en el nostre entorn quotidià.

En aquest sentit el col·lectiu CORBELLA ja ha presentat dos escrits davant l'Ajuntament de València i davant la Direcció general de la Guàrdia Civil perquè, en aplicació del la llei de la Memòria Històrica, es retire l'escut del règim franquista del carrer Tirig de Benimaclet de forma immediata.

El col·lectiu CORBELLA té també previst iniciar una campanya per al desallotjament de la caserna de la Guàrdia Civil de Benimaclet i la transformació del seu espai en un centre social al servei dels veïns del barri. Per tot això, fem una crida a tots els ací avui presents perquè se sumeixen al col·lectiu CORBELLA, perquè recolzen les seues iniciatives contra la presència de símbols feixistes en Benimaclet i per a acabar amb l'herència que ens va deixar el règim del general Franco.

FORA L’HERÈNCIA FRANQUISTA
FORA EL BORBÓ DELS PAÏSOS CATALANS
FORA EL PP DE LES INSTITUCIONS DE GOVERN DEL PAÍS VALENCIÀ
FORA SIMBOLS FEIXISTES DE BENIMACLET

Cap comentari:

Publica un comentari