diumenge, 8 de juny de 2014

Propera cita: Sarau d’Estiu a Benimaclet, 15 de juny.


El dia gran del Benimaclet t’estime serà el dissabte 21 de juny, just quan el sol assolirà la màxima declinació nord respecte a l’equador celeste, +23° 27' exactament a les 12:51 h, i la Terra rebrà la màxima quantitat de radiació solar a l’hemisferi nord, amb un període diürn de 15 hores i 3 minuts a casa nostra, però fins a eixe esperat moment, Benimaclet t’estime va deixant les seues petjades. La primera va ser passat 29 de maig amb la Passejadade Jane, la visió crítica de l’estructura i l’urbanisme del nostre poble i que ja vam comentar més avall. Ara arriba la segona: el Sarau d’Estiu a Benimaclet.

Organitzat pel grup de danses L’Esvaraeta, en col·laboració amb el Centre Instructiu Musical i amb el suport de Pollos Planes intentarem reunir al Musical, a partir de les 19:00 h del diumenge 15 de juny, el major nombre possible de balladors i músics d’arreu el país per aconseguir el més gran sarau tradicional valencià mai vist a Benimaclet, una festa que ens sostraurà les més ancestrals arrels per reforçar la nostra identitat privativa, tan maltractada al llarg de la història i tan malmesa ara mateix, per a projectar-nos cap al centre del mil·lenni amb tot el vigor de poble resistent i insubmís.

I parlant d’història, ara que trontollen dogmes imposats des de fa massa dècades, cal destacar que l’Associació de Veïns i Veïnes està acabant d’enllestir, com ja havien comentat abans, la instal·lació de plaques de lectura amb codi QR als edificis històrics de Benimaclet. La web Benimaclet Conta ja és operativa i en breu es farà la inauguració oficial, però no hem pogut resistir-nos a fer unes quantes i emotives passejades virtuals per ella. Això, junt al projecte de recuperació fotogràfica 46020 de Víctor Serna, ens situa en una posició capdavantera no sols en la preservació de la memòria històrica del nostre entorn sinó també en la creació de teranyines urbanes d’interrelació, confraternitat, intercanvi i cohesió: allò que, als que vivim a les ciutats, encara ens fa una mica humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada