dijous, 21 de maig del 2015

Benimaclet t’Estime 2015: cada minut que passa, més a prop!


Ja tenim el Benimaclet t’Estime 2015 a girar el cantó! I enguany per partida doble, perquè com haureu vist al cartell que estem fent circular per les xarxes social des de fa uns dies, hem decidit en lloc de fer-ne una jornada massa intensiva de matí fins la nit, dividir-ne les activitats en dues vesprades, així tindrem una primera dedicada a la cultura i els moviments socials i una segona dedicada a la música i les cançons com instruments educatius i de cohesió.

La primera etapa serà dissabte 30 de maig on, a la Plaça de Benimaclet i a partir de les 18:00 h, ens aplegarem escortats per la gran geganta Cleta, el Moro Maclet i Tirant Lo Blanch i als sons de les dolçaines i tabals d’Estrela Roja per, un anys més, fer sentir ben fort el batec d’un poble rebel, alegre i crític que mai sucumbirà a l’extermini tantes voltes programat des de fa segles. Entitats socials de tot tipus i finalitat, associacions d’allò més combatiu, col·lectius socials de tota mena, promotors de la cultura i persones compromeses amb el país, tant de Benimaclet com els que d’alguna o altra manera ens són propers i s’identifiquen amb la nostra declaració fundacional, farem pinya per difondre i compartir quina cultura volem viure, quin model social volem que siga el nostre i quin entorn físic volem que ens envolte. Però tot açò sense renunciar a la diversió, procurant-nos un embolcall lúdic farcit d’un muntó d’activitats per a menuts i grans que desembocaran en un gran ball popular comandat per la colla de danses l’Esvaraeta però on tothom, sense vergonyes, podrà participar. I quan el sol baixe en l’horitzó de ponent, mourem en joiosa cercavila cap el CSOA L’Horta on, envoltats dels Horts Urbans de Benimaclet, soparem a la fresca de pa i porta, en harmonia i cooperació per travar nous projectes comuns d’immediat futur, i a més amenitzats pel grup Truc i per qui voluntàriament vulga udolar a la lluna.

Següent dissabte, 6 de juny, Benimaclet t’Estime continuarà amb la VI Fira de la Música de Benimaclet, que excepcionalment es traslladarà enguany a les instal·lacions de l’emblemàtica escola Pare Català. La Fira de la Música de Benimaclet va nàixer de l’empenta del CEIP Pare Català al 2010 i enguany que l’escola celebra els 35 anys de la seua creació i els 25 anys de la implantació de la primera línia en valencià -el seu tret distintiu i diferenciador, la seua marca d’identitat- la Fira de la Música tornarà a l’escola. A partir de les 18:00 h (o pot ser un poc abans) donarem pas a la trobada de músics i cantants en valencià amb breus actuacions semiacústiques de grups de rock, ska i rap i de cantautors sols i acompanyats, amb presentacions, converses i novetats discogràfiques i un bon repàs de les propostes emergents i alternatives, el més recent de la música en valencià i tota l’actualitat que puguem abastar. Amàlia Garrigós, coneguda periodista i presentadora desnonada de ràdio i televisió i Josep Vicent Frechina, musicòleg i secretari del jurat dels Premis Ovidi Montllor a la música en valencià s’encarregaran d’eixa part divulgadora si es possible. Els músics Àlvar Carpi i Rafa Xambó ens ajudaran a la part d’organització i Ernest Estornell actuarà de coordinador general amb el suport de la plataforma-associació Benimaclet Viu. I tots junts gaudirem d’una manera única de viure la nostra música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada