dilluns, 21 de setembre de 2015

Isabel Garcia Canet, Isabel Robles i Jaume Pérez Montaner, poetes convidats a la VI Festa Estellés.

La Festa Estellés que organitza Benimaclet Viu al si de l'antic poble de l'horta, enguany plenament centrada a la plaça del poble, es celebrarà proper dissabte 26 de setembre de 2015 acabat de superar l'equinocci de tardor, moment en què el sol creua l'equador celeste (dia 23, a les 10:21 h) i el dia i la nit tenen la mateixa durada per a, a partir d'eixe moment, començar a tenir dies cada volta més curts i nits més llargues, sensació que creixerà quan d'ací un més i escaig es produisca l'incomprensible canvi horari oficial per coordinar-nos amb l'horari d’una part d'Europa que no és la nostra. Però bé, nosaltres tindrem com hem anunciat la nostra nit de joia i lloança de la poesia què després de la inauguració amb Ximo Caffarena i Quim Sanç i entre ígnies participacions populars i més o menys espontànies, serà protagonitzada per les poetesses Isabel Garcia Canet i Isabel Robles i pel poeta Jaume Pérez Montaner. Per si vos dona temps a fer una ullada, ací vos fem cinc cèntims de tots tres i vos donem alguna pista per resseguir (però perdoneu les irregularitats induïdes per les estretors del temps):Jaume Pérez Montaner (L'Alfàs del Pi, 1938) ha publicat els poemaris Adveniment de l’odi (1976), Màscares (1992), Fronteres (1994), L'oblit (1996), Solatge (2009), Geografies de l'oblit (2013) i La casa buida (2014). És autor de diversos estudis sobre V. A. Estellés, A. March, J. Brossa i J. Fuster, i ha traduït W. Stevens, A. Sexton, W. Sttaford, B. Kingsolver i E. Sanguinetti.

Isabel Robles Gómez  (Alhambra, 1948) ha publicat els poemaris L'Espiral (1994), Llibre dels adéus (2009), Les sabates i altres poemes (2014). Especialitzada en crítica literària des d'una perspectiva feminista, ha estat traductora també de M. Lamb, A. Sexton, E.E. Cummings i E. A. Poe.

Isabel Garcia Canet (Pego, 1981) ha publicat el recull Pell de serp a dins del llibre col·lectiu La quietud de les pedres (2004), i els poemaris Claustre (2007) i L'os de la música (2013).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada