dissabte, 19 de febrer de 2011

Aljub, música mediterrània al Ferrer i Guàrdia, dimecres 23 de febrer, 18:00 h.

L’Institut d’Ensenyament Secundari “Ferrer i Guàrdia”, del carrer Emili Panach i Ramos de Benimaclet, continua commemorant el seu 20é aniversari i, entre les nombroses activitats que s'estan programant al llarg del curs, la música hi juga un paper fonamental en un intent d’aprofitar l’enorme potencial formatiu i educatiu que aquest art ens ofereix, i això ja ho sabeu ben bé, perquè ja hem parlat ací mateix. Després de Rafa Xambó a l’octubre i d’Hugo Mas al desembre, ara arriba Aljub, una proposta ben diferent, però no per això menys sucosa.Aljub
, encara que ho sembla, no és un grup, sinó el projecte personal del percussionista - més bé multiinstrumentista - Joansa Maravilla, músic riberenc de llarga trajectòria i nombroses col·laboracions, que ens ha deixat esculpides joies com Escarbant en la memòria (2004), Afluències (2009, junt al grup Krama) i Portes (2010). El que ens portarà Aljub serà l’espectacle anomenat Trilogia d’encontres, on recull, revisa i reinterpreta temes dels tres discos esmentats. Maravilla, acompanyat d’un estol de músics de primera línea, ens farà capir un complex procés compositiu on, partint del recull de temes tradicionals, aquests es reelaboren i s’arrangen amb instrumentació procedent de diverses vores de la Mediterrània, fins aconseguir un resultat sorprenent i farcit de subtils matisos.

Teniu informació més detallada i els camins per descobrir la seua música – si no la coneixíeu encara – al nostre calaix de documents descarregables: Aljub. I també, clar, a la Ferreteria de Guàrdia de l’institut, on també podeu repassar les visites de Rafa Xambó i Hugo Mas (entrevista inclosa). No oblideu: IES Ferrer i Guàrdia, 23 de febrer de 2011, a les 18:00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari