dissabte, 4 de desembre del 2010

Concentració Divendres 10 de desembre


Al veïnat de Benimaclet:

• El passat divendres 19 de novembre, un grup racista i xenòfob, es va manifestar pels nostres carrers expandint el seu missatge d'odi, violència i intolerància, amb lemes com: “Limpiemos Benimaclet” o “La inmigración está degradando Benimaclet”.
• Durant la setmana prèvia a la manifestació, aquesta mateixa gent va amenaçar i agredir físicament a diversos veïns del barri per expressar-los la disconformitat amb el seu missatge.
• El mateix dia de la manifestació, molts comerços de Benimaclet van haver de tancar les seues portes per por als possibles aldarulls que pogueren ocasionar aquestes persones violentes i intolerants. Aquesta va ser una recomanació de la pròpia policia, la qual va informar als comerciants de la perillositat d'aquests personatges.
• Moltes xiquetes i xiquets del barri (sobretot la població immigrant) no van anar eixa vesprada a l'escola per por i per protegir la seua integritat.
• El dilluns 22 de novembre, 15 membres d'aquest grup intolerant, van irrompre a l'interior del Centre Social Terra, comerç i entitat arrelada al barri de Benimaclet des de fa més de 10 anys i lloc de trobada de molts joves i veïns del barri. Allà van insultar, coaccionar i amenaçar (inclús de mort) a molts dels presents aquell dia al centre social-bar.

Davant la gravetat d'aquests fets, les entitats i associacions signants, declarem que:

1. Benimaclet és, ha segut i serà un poble de convivència entre diferents cultures, generacions, colors i persones. I així ho volem i ho estimem aquells que vivim i treballem al barri i per el barri. Pensem que no es pot tolerar que ningú, i en aquest cas a més, sent grups o persones que mai han estimat ni treballat per la millora i dignitat del nostre maltractat Benimaclet (de fet, ni tan sols són veïns nostres), vulga trencar aquesta convivència mitjançant l'odi i la violència racista i xenòfoba. Menys encara amb els arguments de la crisi econòmica, l'atur i la immigració il·legal. Som les persones treballadores, dependents, pensionistes, dones, joves, estudiants, immigrants... aquells que patim de veritat les conseqüències d'una crisi que ataca, sobretot, a aquells sectors socials més desfavorits. Entre ells, destaca el cas de les persones immigrades, les quals han vingut a la nostra terra buscant un futur millor per a ells i s'han trobat un present de fam, misèria i discriminació. Benimaclet també és el que és gràcies a l'aportació, el treball i la lluita de totes aquestes persones que s'han integrat i han esdevingut part més del seu veïnat.
2. No podem permetre que des de fora del barri, aquesta gent intente condicionar les nostres vides i vulga imposar el seu model de convivència. Nosaltres tenim un model clar: el de la tolerància, el respecte des de la diferència, la igualtat i la pau.
3. Demanem a les autoritats competents que no queden impassibles davant casos de coacció, amenaces i agressions a veïnes i comerços de Benimaclet. Pensem que si no s'actua front eixe perill real, aquest pot anar en augment amb la nostra desprotecció i inseguretat.
4. Cal garantir el dret dels nostres xiquets i xiquetes a viure i créixer en un barri sense por ni discriminació, valors totalment oposats als que pensem han de ser els garants d'una educació en llibertat i democràcia.
5. El veïnat de Benimaclet hem de dir ben fort que no volem actituds violentes, racistes, xenòfobes ni intolerants. Cal demostrar que el nostre barri és, precisament, un exemple de convivència i respecte entre les diferents cultures i persones.

Per tot això, fem una crida al veïnat de Benimaclet per participar de la concentració pacífica que celebrarem el proper divendres 10 de desembre, a les 20 hores, a la Plaça de Benimaclet. Perquè som un barri de colors, cultures i persones...
Benimaclet diu no al racisme.

Centre Social Terra, Associació de Veïns de Benimaclet, AMPA Escola “Pare Català”, AMPA Escola “Carles Salvador”, AMPA IES “Ferrer i Guàrdia”, AMPA IES “Rascanya”, Benimaclet Viu, Associació de Comerciants i Professionals de Benimaclet, Assemblea de Benimaclet de Maulets, Assemblea de Benimaclet d'Endavant, Colla de Dimonis de Benimaclet, Colla de Dolçaina i Tabal “Estrela Roja” de Benimaclet, Colla Excursionista de Benimaclet, Llar Cultural Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción, Asociación Juvenil de Vecinos de Benimaclet, Centro Instructivo Musical de Benimaclet (CIM), Associació de Dones Veïnals de Benimaclet, Escola Infantil Bressol, Asociación Cultural “El Árbol”, KafCafé Cultural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada