diumenge, 23 de febrer del 2014

Els projectes i mobilitzacions de Nou barris a Benimaclet

El passat divendres al Centre Social Terra, Xavier Artal (president de l'Associació Bidó de 9 Barris), Antonio Alcántara ( educador) i Carlos Pérez ( educador del Kasal Jove de Roquetes) estigueren compartint els projectes del Districte de 9 barris.
El districte de 9 barris és un districte ubicat a la part nord-est de la ciutat de Barcelona. És un districte format per la immigració dels anys  50 i 60, que inclou unes barriades molt reivindicatives i amb força teixit social. Hi ha gran quantitat d'equipaments i projectes gestionats per entitats veïnals.

L'any 1997 el veïnat ocupà una fàbrica d'asfalt que estava al costat de les edificacions i la convertí en el Ateneu popular de 9 barris. 

L'Ateneu Popular 9Barris és un equipament públic gestionat amb independència per l'associació sense ànim de lucre Bidó de Nou Barris. És un projecte sociocultural de referència per la seva proposta de transformació social mitjançant l'art, la cultura i la participació.


El dissabte continuàrem amb un seminari a l'Associació Veïnal de Benimaclet on ens explicaren les lluites que porten endavant actuament al Districte.

La primera "9barriscabrejada" en la que més de 100 entitats del districte estan fent front als desnonaments, a les pujades de transport, a les retallades de serveis sanitaris i a totes aquelles agressions als drets de la ciutadania que s'estan produint en els últims temps.


9 barris esta cabrejada from baralez on Vimeo.

També ens explicaren tota la lluita que estan portant junt a les entitats de Montcada i Reixac en contra de la incineradora de residus. #judicialacimentera.
Podeu trobar més informació ací.

I el vídeo de Feliu Ventura donant suport a la campanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada