Si açò passa, 21 xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià ho hauran de fer obligatòriament en castellà. A més, açò obligarà a reagrupar totes les classes, o siga desfer grups ja consolidats, canviar de mestra, destruir els referents que ja s'han creat, etc.
Qualsevol persona que haja tingut fills és conscient de la importància de l'estabilitat en l'escolarització als tres anys i pot entendre el despropòsit que suposa la mesura.
Des de la conselleria d'Educació no ens donen cap solució i asseguren que ells estan “obligats” pels tribunals, però la veritat és que a hores d'ara cap jutge s'ha manifestat sobre la qüestió i que no hi ha cap document que prove aquesta obligació. Fonts jurídiques consultades pels pares i mares afectats asseguren que els errors administratius que al·lega conselleria i els demandants són subsanables i que no haurien de comportar l'anul·lació de la línia en valencià. De fet, la mateixa conselleria reconeix que totes les famílies van ser degudament informades i que la “inseguretat jurídica” al·legada pels demandants no té raó de ser. A les dos famílies demandants se'ls han ofert diferents solucions (canvi a una escola privada pagada per la conselleria, habilitació d'un grup propi etc.) que ells han rebutjat sempre. En un correu enviat a la classe ja fa mesos que van amenaçar en que la seua intenció era carregar-se la línia en valencià.
Només demanem que també se'ns oferisquen alternatives reals a nosaltres i que es mantinga el projecte educatiu que el Col·legi Pare Català i tota la seua comunitat desitgen.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada