dimarts, 9 de febrer del 2016

Ja es prepara la XXVIII Arribada de Moro Maclet per al 12 i 13 de febrer de 2016

A l'any 1989 es va commemorar per primera volta l'arribada del Moro Maclet al poble, el simpàtic personatge que porta tant la diversió con la consciència crítica. Des de llavors, de la mà de la infatigable Assemblea de Veïns de Benimaclet, la Colla de Dolçaina i Tabal Estrela Roja i la Colla de Dimonis de Benimaclet, el Moro Maclet ha arribat anualment al poble, a meitat de l'hivern, obrint-se pas amb el seu ample somriure per recordar-nos què vàrem ser i què volem ser. Enguany els dies escollits per al Carnestoltes són el divendres 12 i el dissabte 13 de febrer -eviteu paranys que creixen com bolets, perquè de Carnestoltes de Benimaclet només n'hi ha u, el del Moro Maclet- amb l'habitual distribució d'actes i participants que us detallem, més algunes novetats.

XXVIII ARRIBADA DEL MORO MACLET
CARNESTOLTES A BENIMACLET
12 i 13 DE FEBRER DE 2016

Divendres, 12 de febrer

17.00 h Concentració a l'escola pública Carles Salvador per eixir tots junts cap a la festa infantil amb xocolatada i el taller de la Muixeranga de València a la seu de l’Assemblea de Veïns de Benimaclet (carrer Masquefa, 5).

21, 30 h Sopar de Comares a la seu de l’Assemblea de Veïns de Benimaclet. Cal confirmar l'assistència.


Dissabte, 13 de febrer

17.00 h Trobada de Colles de dolçaina i tabal Benimaclet 2016.
Trobada de diferents colles de dolçainers i tabaleters d'arreu del país amb el ben conegut lema "Sense dolçaina i tabal no hi ha revolució". Commemoració dels 25 anys de la Colla de Dolçainers i tabaleters Estrela Roja de Benimaclet.

19.00 h Eixida de la cercavila des del local de l´Assemblea, amb el Tirant, el Moro Maclet i Cleta, l'Ajuntament Carnestoltenc, filades de moros, la “Muixeranga de València", colles de dolçainers i tabaleters, el grup de gaites“Celtúria“, el grup de danses “ l‘Esvaraeta de Benimaclet“ i la participació tota la gent disfressada del barri.

20.00 h Encontre i ball del Tirant amb el Moro Maclet i els Dimonis de Benimaclet (cruïlla de Baró de Sant Petrillo amb Leonor Jovani).

20.30 h Proclamació de la independència del Califat de Benimaclet a la seu de l´Assemblea de Veïns a càrrec d'una personalitat destacada del nostre país què farem pública per sorpresa
.
21.30 h Sopar

A partir d'aquest moment prendran el relleu organitzatiu els Joves de Benimaclet, la nova generació que arriba xafant ben fort, amb el "Festimaclet", un concert de música en valencià per col·laborar amb el Carnestoltes mitjançant la creació d'un espai cultural, al bell mig de Benimaclet, a la plaça, que consolide la producció musical al País Valencià, i ens porte música combativa que ens permeta arribar a la tan entrebancada normalització lingüística. Després de la presentació del "Festimaclet" amb colles de dolçainers i tabaleters i la presència del Gegants de Benimaclet, la primera edició comptarà amb les actuacions de Skatuttipresto, provinents del poble veí de Godella, Pepet i Marieta, arribats des d’Ulldecona i de Traficants de Sucre, originaris del poble i que estan gravant el seu primer disc de rock-ska que tindreu disponible en unes setmanes.

Llegiu els respectius articles publicats a la revista Benimaclet Entra:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada